رواندرمانی راهحلمحور برخلاف اشکال سنتی رواندرمانی که تجزیهوتحلیل مشکلات، آسیبها و وقایع زندگی گذشته مستلزم…

رواندرمانی بین فردی
رواندرمانی بین فردی
برخلاف اکثر اشکال رواندرمانی که بر بهبود سلامت روان متمرکز است، رواندرمانی بینفردی با تأکید بر نقش روح سالم در بهبودی، رویکرد جامعتری را پیشگرفته و به نیازهای روحی، جسمی، اجتماعی، عاطفی، خلاقانه و فکری میپردازد. رواندرمانی بین فردی بهمنظور تسهیل بهبود و پرورش افراد، تأکید زیادی بر صداقت، ذهن باز و خودآگاهی از طرف درمانگر و همچنین مراجعهکننده دارد.
کاربردهای رواندرمانی بینفردی
رواندرمانی بینفردی برای درمان اضطراب، افسردگی، اعتیاد، ترس و سایر مشکلات خلقی و رفتاری مورداستفاده قرار میگیرد. افرادی که در جستجوی جنبۀ معنوی خود، افزایش آگاهی معنوی یا یافتن مسیر معنوی هستند و یا در کشف معنای زندگی دچار مشکل شدهاند، میتوانند از اثرات رواندرمانی بین فردی بهرهمند شوند.
از رواندرمانی بینفردی چه انتظاراتی میرود
درمانگران رواندرمانی بین فردی با استفاده از مدیتیشن، تجسم هدفمند، هیپنوتیزم درمانی، عمل رؤیا، هنر، موسیقی، روزنامهنگاری، تمرینات ذهنآگاهی و سایر تکنیکها، به شما در کشف خویشتن معنوی خود و ایجاد معنا در زندگی کمک میکنند. مراجعهکننده بهمنظور ایجاد زندگی متعادلتر و وضعیت روحی سالمتر، تحت راهنمایی درمانگر، نیروها و منابع درونی خود را کشف کرده و آنها را پرورش میدهد.
رواندرمانی بین فردی چگونه عمل میکند
رواندرمانی بین فردی نوعی مداخلۀ درمانی جامع است که درنتیجۀ تلاشهای انسانگرایانه آبراهام مازلو روانشناس آمریکایی در دهه ۱۹۶۰ شکل گرفت. این روش، آیینهای معنوی سنتی را در روانشناسی مدرن ادغام کرده و بهجای تمرکز بر تجربیات منفی، بر تأثیرات و الگوهای مثبت تأکید میکند. این رویکرد درمانی بر این نظریه استوار است که انسان چیزی فراتر از ذهن و بدن است و متشکل از عواملی غیر جسمانی یا متعالی است که کل هویت او را شکل میدهند. همانطور که ذهن و بدن نیاز به درمان دارند، معنویت و سایر جنبههای غیر جسمانی نیز بهنوعی نیاز به بهبودی دارند. درمانگر رواندرمانی بین فردی میتواند از مذاهب و شیوههای معنوی مختلف بهعنوان ابزارها و روشهایی استفاده کند که به افراد کمک میکند تا از طریق کشف سطوح مختلف آگاهی، از معنویت برای هدایت خود در شرایط دشوار استفاده کنید.
ویژگیهایی که باید در یک درمانگر رواندرمانی بین فردی جستجو کرد
به دنبال مشاورین، رواندرمانگران یا سایر متخصصان بهداشت روان مجرب و مجاز با تحصیلات تکمیلی درزمینۀ روشهای بهبودی و یک یا چند مسیر معنوی باشند. علاوه بر این گواهینامهها، یافتن درمانگری که هنگام گفتگو با او احساس راحتی کنید، داری اهمیت است.
این مقاله با عنوان «Interpersonal psychotherapy» در psychologytoday منتشر و در بهمن ماه ۱۳۹۹ در ایتراپی ترجمه شد.
This Post Has 0 Comments